Vezikovajinal fistül için yeni nesil tedavi uygulamaları, hızlı tanı ile sağlığa dost çözümler, yüksek hasta memnuniyeti.
Vezikovajinal fistül kadınlarda mesane ve vajina arasında meydana gelen fistüllerdir. Sıklıkla zor doğumları veya travmayı takiben gelişir. Mesane ve vajen arasında gelişen bu kanal aracılığıyla vajenden idrar gelmesi ve mesanede sürekli sistit hali, ileri durumlarda böbrek iltihabı gelişmesi görülebilen durumlardır.
İdrar torbası ve vajina arasında meydana gelen vezikovajinal fistül durumu, hastanın yaşamını ve sosyal durumunu ciddi derecede etkileyeceği için mutlaka tedavi edilmelidir.
Vezikovajinal fistül, % 0.3- %2 arasında görülmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde vezikovajinal fistülün gelişimindeki en sık neden, %97 olasılıkla zor doğumdur.
Tedavi Yöntemleri
Vezikovajinal fistül tedavisi için farklı bakış açıları ve yöntemler kullanılmaktadır. Konservatif yaklaşım, PRP uygulaması, cerrahi tedavi ve ilaç uygulamaları tercih ettiğimiz yöntemlerdendir. Hastanın genel sağlık durumuna ve fistülün durumuna göre uyguladığımız tedavileri başarıyla uygulanmaktayız.
Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!
Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!
Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.
Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.
Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.
Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.
Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.
Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.
Vezikovajinal Fistül Nedir? – Hastalığınızı Yakından Tanıyın!
Vezikovajinal fistül nedenleri ve belirtileri nelerdir? Fistül oluşumlarını tetikleyen etkenlere karşı alabileceğiniz önlemler var mıdır? Sorularınızın cevabı burada, hastalığınızı yakından tanıyın…
Vezikovajinal fistül tedavisi sonrası hastanın çok iyi şekilde dinlenmesi ve önerilerimize uyması gerekmektedir.
Ağrı ve mesane spazmını rahatlatmak için ilaç almak, ağır kaldırma ve yorucu egzersizden kaçınmak iyileşme sürecine etki etmektedir.
Vezikovajinal fistül cerrahi tedavisi sonrasında hastalara üretral drenaj amaçlı bir süre kateter konulmalıdır. Düzenli olarak idrar kültürü alınmalı ve üreme görülmesi halinde antimikrobiyal tedaviye başlanmalıdır.