+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Mesane Kanseri

Mesane Kanseri Tedavisi

Ülkemizde her yıl 10.000 civarında erkek, 3.000 civarında kadının tanı aldığı mesane kanserine karşı güncel tanı ve tedavi yöntemleri…

Mesane kanseri idrar yollarının en sık görülen kanseridir. Mesane kanserlerinin %90-95’i “ürotelyal karsinom” denilen türdendir. Mesane duvarının yapısına bakıldığında mukoza, mukoza altındaki doku tabakası (submukoza, lamina propria), kas dokusu ve mesanenin çevre yağ dokusu katmanlarından oluşur. İdrarın temasta olduğu mukoza (ürotelyum) kanserin ilk geliştiği katmandır. Kanser büyüdükçe hem mesane içine hem de derine doğru mesane duvarının katmanlarını geçerek ilerler. Mesane kanseri tedavisi, kabaca kanserin kas dokusuna geçmediği evre ve kas dokusuna geçtiği evre ve mesanenin dışına, komşu organlara ve başka organlara yayılmış olduğu evre dikkate alınarak uygulanır.

Erken tanı konulup tedavi yapılmayan durumlarda ciddi ve geri dönüşü olmayan sorunlara neden olan mesane kanserinin belirtilerini bilmek ve ihmal etmemek hayati öneme sahiptir.

Mesane kanseri, erkeklerde en çok görülen 4. kanser türü olmakla birlikte hem erkek hem de kadınlarda görülmekte, kadınlarda daha agresif seyir göstermektedir.

mesane kanseri tedavisi

Kanser veya Ürolojik Hastalık Risk Grubunda Mısınız?

Mesane Kanseri Tedavi Yöntemleri Ürolog Prof. Dr. Sinan Ekici

Mesane tümörünün ilk tedavisi tümörlü dokunun mesane kas dokusunu da içerecek şekilde tamamıyla kapalı (endoskopik) yöntem ile alınmasıdır. Patolojide incelenecek tümör dokusu sonucunda mesane kanseri evreleri de belli olacaktır. Mesane kanseri tedavi planı ve ek yapılması gereken tedaviler tespit edilecektir. Mesane kanseri tedavisi ve mesane kanseri ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için üroloji uzmanı Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğine ulaşabilirsiniz.

Ürolog Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat! Mesane Kanseri Tedavisi için Uzman Yaklaşım!

Modern mesane kanseri tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası mesane kanseri uygulamaları, bilimsel tedavi yaklaşımları, 28 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği! Mesane kanseri tedavisi detayları için bize ulaşın...

İlk Randevu

Mesane kanseri tedavisi için hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.

Teşhis

Gelişmiş mesane kanseri tanısı yöntemlerinin kullanılarak, mesane kanseri tedavisi önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.

Tedavi Planı Oluşturma

Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre mesane kanseri tedavi şeklinin oluşturulması.

mesane kanseri tedavi

Tedavi Uygulama

Robotik cerrahi ile mesane kanseri ameliyatı, modern yöntemlerle kişiye özel mesane kanseri tedavi uygulamaları.

Tedavi Sonrası Kontroller

Her hasta için özel olarak düzenli mesane kanseri ameliyatı kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.

Koruyucu Uygulamalar

Mesane kanseri tedavisi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.

Mesane Kanseri ile İlgili Sorularınız mı var? Hemen bizi arayın!

Mesane Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastalar mesane kanseri tanısı ardından mesane tedavisinin tüm aşamalarında desteklenmeli, moral düzeyleri yüksek tutulmalıdır. Mesane kanseri tedavisi kişiye özel planlanır.

Mesane kanseri tedavisi sonrasında da çok iyi dinlenmeli ve kontrollerini aksatmamalıdır. Sigara içmemek ve sigara içilen yerlerde bulunmamak hasta için çok önemlidir.

Mesane kanseri ameliyatı sonrası bol sıvı tüketilmesi, kabız kalınmaması oldukça önemlidir. Mesane kanserinin genel özelliği tekrar etmek ve ilerlemektir. Bu nedenle ilk mesane kanseri tedavisi sonrası mutlaka en geç 3 ay sonra tekrar mesane içine bakılmalıdır.

Özellikle sigara içiyorsanız veya kimyasal maddelere maruz kalıyorsanız yılda bir defa mutlaka üroloji muayenesinden geçmek erken mesane kanseri tanısı ve tedavisini kolaylaştıracaktır.

mesane kanseri tedavi sonrası

Sıkça Sorulan Sorular

Ülkemizde her yıl 10.000 civarında erkek, 3.000 civarında kadın mesane kanseri tanısı almaktadır. Bu hastaların birçoğu 65 yaş üzeri insanlardır. İstatistiklere göre yüzeyel mesane kanserine yakalanan hastaların 5 yıl hayatta kalma oranı %77 civarındadır. Bu oran 10 yıl için %70, 15 yıl için %65’tir. Mesane kanseri hayatta kalma oranı; tümörün tipi, evresi, kişinin genel sağlık durumu, tedavi şekli ve kullandığı ilaçlara göre değişiklik göstermektedir. Eğer kanser çevre dokulara ulaştıysa 5 yıllık sağ kalım oranı %34’e düşmektedir. Vücudun daha uzak bölümlerine ulaşan mesane kanseri hastası için yaşama oranı %5’e düşmektedir.

Mesane kanseri sık tekrar edebilir (nüks) ve ilerleme (progresyon) gösterebilir. Kasa invaze olmamış mesane kanserinin tedavi ve takibinde hastalığın nüks ve progresyon riskine göre belirlenen bir takip ve tedavi programı uygulanırsa kanserin tekrar etme ve ilerleme riski düşürülebilir. Bu program kişiye özel olarak oluşturulmalıdır. Çünkü aynı özelliklere sahip tümörler farklı kişilerde farklı bir klinik gidiş gösterebilmektedir. Bu nedenle ameliyattan sonra da düzenli kontrollerin yapılması hayati öneme sahiptir.

Mesane kanseri tedavi fiyatları; uygulanacak tedavi yöntemine, hastalığın evresine, doktorunuzun tedaviye bakış açısına, ameliyatın özel ya da devlet hastanesinde yapılıp yapılmamasına göre değişmektedir. Sağlıklı bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Mesane kanseri için uygulanan tedavi yöntemlerinin uygulanması oldukça hassasiyet istemekte ve her birinin kendisine özgü yan etkileri mevcuttur. Bu konuda tecrübeli uzmanlar tarafından uygulandığında yan etkiler minimum seviyeye indirilebilmektedir.

Online Testler

Online Urolojik Testler

Sosyal Medyada Ürolog Prof. Dr. Sinan Ekici

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05