+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Prostat Füzyon Biyopsisi, Akıllı Prostat Biyopsisi

Prostat Biyopsisi

Prostat füzyon biyopsisi: Hedefe yönelik prostattan doku örneğinin alınması, prostat kanserinin belirlenmesinde en etkili biyopsi yöntemi…

Prostat biyopsisi, prostatta kanser dokusunun varlığının tespit edilmesi amacıyla prostattan doku örneği alma işlemidir. Genel olarak PSA yüksekliği olan veya prostat muayenesi şüpheli olan hastalarda prostat biyopsisi yapmak gerekmektedir. Prostat iğne biyopsisi ultrason eşliğinde genellikle rektal yoldan yapılır. Prostattan doku örneği alınarak patolojik inceleme ile kanser varlığı araştırılır. Prostat biyopsisi üroloji ya da radyoloji doktorları tarafından yapılmaktadır.

PSA değerlendirmesi ve prostat muayenesinden sonra yapılan multiparametrik MR (Magnetik rezonans) görüntüleri ile transrektal ultrasonografi görüntüleri bir software aracılığıyla bilgisayar ortamında birleştirilerek biyopsi hedefleri belirlenmektedir. Tam hedeften alınan prostat biyopsi dokularının incelenmesinde prostat kanseri tespit edilirse, prostat kanseri tanısı konulmuş olmaktadır.

Dünyada erkeklerde en sık rastlanılan hastalık grubu olan prostat hastalıkları arasında prostat kanserini diğerlerinden ayırt etmede günümüzde en etkili yöntem multiparametrik MR destekli prostat füzyon biyopsisidir.

Prostat Biyopsisi

Kanser veya Ürolojik Hastalık Risk Grubunda Mısınız?

Prostat Biyopsisi Uygulanan Hastalıklar

Prostat biyopsisi, prostat kanseri şüphesi üzerine sıklıkla başvurulan bir tanı yöntemidir. Prostat biyopsisi sayesinde prostat kanseri tanısı kesinleşir. Bu süreci yüksek doğruluk oranı ile günümüzde en iyi belirleyen yöntem prostat füzyon biyopsisisidir. Sonuçta, zaman kaybetmeden daha hızlı tedavi uygulanması sağlanabilmektedir.

Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!

Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!

İlk Randevu

Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.

Teşhis

Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.

Tedavi Planı Oluşturma

Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.

Urolojide Robotik Cerrahi

Tedavi Uygulama

Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.

Tedavi Sonrası Kontroller

Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.

Koruyucu Uygulamalar

Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.

Sorularınız mı var? Hemen bizi arayın!

Prostat Füzyon Biyopsisi Nedir? – Erken Tanı Yöntemleri!

Prostat kanseri kesin tanısının ancak prostat biyopsisi ile yapıldığını ve bunun için başarı oranı en yüksek yöntemin prostat füzyon biyopsisi olduğunu biliyor muydunuz? Prostat biyopsisi için en iyi yöntemi yakından tanıyın. Bunu yaparken de deneyimlerimizden yararlanmayı unutmayın.

Prostat Biyopsisi Sonrası Tedavi

Prostat biyopsisi sonrasında herhangi bir kanser bulgusu tespit edildiğinde kesin tanı konularak tedavi planlaması yapılır.

Patoloğun verdiği rapora göre hastamızın bundan sonraki tedavi planı belirlenmektedir. Sonuca göre, en kısa sürede tedaviye cevap alınacak uygulamaları tercih etmekteyiz.

Prostat Fuzyon Biyopsisi

Sıkça Sorulan Sorular

Prostat biyopsisi fiyatları işlemin özel ya da devlet hastanesinde yapılıp yapılmamasına göre değişmektedir. Prostat biyopsisi fiyatları hakkında sağlıklı bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz. Ürolojide prostat biyopsisi öncesi hangi hazırlıklar yapılır, prostat biyopsisinin riskleri nelerdir, prostat biyopsisi sonrası iyileşme süreci nasıldır gibi sorularınıza daha doğru yanıt almak için doktorunuza danışabilirsiniz.

Prostat biyopsisi sırasında enfeksiyon riski görülebilir. Enfeksiyonun oluşmaması için biyopsi öncesinde antibiyotik kullanılmaktadır. Biyopsi öncesinde rektal temizlik yapılarak enfeksiyon riski düşürülmektedir. Lavman işlemi sayesinde hastanın rektumu tamamen temizlenir. Biyopsinin bir diğer riski de meni sıvısında kan görülmesi ya da idrar yapmada zorluktur. Ancak bu durumlar birkaç hafta içerisinde ortadan kalkmaktadır.

Kan sulandırıcı ilaçların kullanımı biyopsiden 1 hafta önce kesilmelidir. Ayrıca işlemden 1 gün önce antibiyotik kullanılmaya başlanır. Hastaya gerekli lavman ve antibiyotik uygulamaları yapılarak biyopsi uygulanır.

Biyopsi sonrası idrarda ve gaytada bir miktar kan gelebilir, doktorunu bilgilendiriniz. Biyopsi sonrası cinsel ilişki yaşandığında 15 güne yakın meniden kan gelebilir. İdrar yapma zorluğu, idrar yapamama gibi durumlarla nadiren karşılaşılmaktadır. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaçların doktor önerisi dışında bir süre kullanılmaması gerekmektedir.

Online Testler

Online Urolojik Testler

Sosyal Medyada Sinan Ekici

Sosyal Medyada En Çok Bu Hashtag'lerle Arandık!

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05