+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Posterior Üretral Valv

Posterior Üretral Valv Tedavisi

Posterior üretral valv tedavisinde doğumdan sonra en uygun tedavi yöntemleri ve sağlıklı bir hayat!

Posterior üretral valv hastalığı anne karnında üretra gelişiminde anormal valv yapısı gelişmesi durumudur. Üretrada oluşan valv yapıları idrar geçişine çoğunlukla tam engelleme yapmamakla birlikte kısmi idrar geçişine izin verebilir. Bu da uzun vadede mesane ve böbreklerde bozulmaya neden olur. Sadece erkek fetuslarda görülen bir durumdur. Doğumdan sonraki birkaç saat içinde idrar çıkışının olmaması ve böbrek yetmezliği gelişmesi halinde mutlaka posterior üretral valv (PUV) akla gelmelidir.

Mesaneden idrarın atılmasını engelleyen valv yapıları nedeniyle gelişim sürecinde mesane, üreterler ve böbreklerde genişleme ve fonksiyon bozuklukları gelişmektedir.

Çocukluk çağı ciddi obstrüktif üropatilerin en önemli sebebidir. Görülme sıklığı yapılan değişik araştırmalara göre 1/5000 ile 1/8000 erkek fetus olarak bildirilmiştir.

Posterior Uretral Valv

Kanser veya Ürolojik Hastalık Risk Grubunda Mısınız?

Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!

Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!

İlk Randevu

Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.

Teşhis

Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.

Tedavi Planı Oluşturma

Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.

Urolojide Robotik Cerrahi

Tedavi Uygulama

Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.

Tedavi Sonrası Kontroller

Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.

Koruyucu Uygulamalar

Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.

Sorularınız mı var? Hemen bizi arayın!

Posterior Üretral Valv Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Posterior üretral valv tedavisi sonrası hastanın çok iyi takip edilmesi ve önerilerimize uyulması gerekmektedir.

Posterior üretral valv tedavisi sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar arasında en önemlisi bebeğin sağlıklı bir şekilde anne sütü alabilmesidir.

Posterior üretral valv tedavisi sonrasında idrar yollarının durumu, böbreklerin gelişmesi belirli aralıklarla kontrol edilmelidir. Ek tedavi gerekip gerekmediğine karar verilmelidir.

Inmemis Testis Nedir

Sıkça Sorulan Sorular

Posterior üretral valv tedavisi fiyatları; hastalığın evresine, doktorunuzun tedaviye bakış açısına, tedavinin özel ya da devlet hastanesinde yapılıp yapılmamasına göre değişmektedir. Her hasta için tedavi kişiye göre belirlendiğinden dolayı Posterior üretral valv tedavisi fiyatları hakkında sağlıklı bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz. Posterior üretral valv tedavi edilmezse ne olur gibi sorularınıza daha doğru yanıt almak için doktorunuza danışabilirsiniz.

Posterior üretral valv rezeke edildikten sonra tekrarlaması olmayan bir sorundur. Anne karnında bebeğin idrarının çıkışında sıkıntı olması halinde böbreklerin şişmesiyle fark edilmektedir. Doğumdan sonra birkaç saat içinde idrar akımı olmazsa ve böbrek yetmezliği görülürse PUV akla getirilerek tedavi uygulanır.

Posterior üretral valv tedavisinde başarı oranı %90’dır. Ancak hastanın infertilite (kısırlık), inkontinans (idrar kaçağı), gelişme geriliği ve hipertansiyon açısından takip edilmesi gerekir. Böbrek yetmezliği ile doğan çocuklarda böbrek nakli gerekli olmaktadır. Aynı zamanda çocuğun gelişimi bozulabilir ve doğumlar ölümle sonuçlanabilir.

Posterior üretral valv tedavi edilmediği taktirde böbreklerde ciddi sorunlara neden olmakta, böbrek yetersizliğine kadar farklı problemler görülmektedir. İdrar yolu enfeksiyonları ve idrar reflüsü de beraberinde görülebilmektedir. Ayrıca böbrek yetmezliğinin yanında diyaliz ihtiyacı ve ciddi dirençli enfeksiyonlar gelişebilir. Geç tanı konulan fetüslerde ölü doğum ya da doğumdan sonra ölüm görülebilir.

Online Testler

Online Urolojik Testler

Sosyal Medyada Sinan Ekici

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05