PET Tomografi ile detaylı görüntüler ile fizyolojik bilgiler birleştirilerek hızlı tanı imkanı ve doğru tedavi yöntemleri…
Dokuların metabolizmalarındaki değişimleri anatomik değerlendirmeleriyle birlikte ortaya koyan, etkili bir radyoloji-nükleer tıp görüntüleme tekniğidir. Vücuda verilen radyoaktif madde radyolojik ve nükleer tıp yöntemleri ile izlenerek organ ve dokular hakkında bilgi elde edilir. Bir organda tümörün saptanılması, kanser derecesinin belirlenmesi (evreleme), metastatik tümör varlığının saptanılması, sadece tümör belirteçlerinde yükselmenin olduğu durumlarda gözden kaçan tümör odaklarının tespitinde, tedavi yönteminin (cerrahi, radyoterapi, kemoterapi, hedefe yönelik tedavi) belirlenmesinde ve tedavi sonrasında kontrol amaçlı kullandığımız ileri teknoloji bir yöntemdir. Hastalığa erken tanı konulmasında oldukça değerlidir. Pozitron emisyon tomografi, PET-BT, PET-CT olarak da bilinir. Kullanılan radyoaktif maddeye göre farklı PET yöntemleri kullanılmaktadır. Örneğin prostat kanserine özgü Ga-68 PSMA'lı PET tomografi gibi.
PET, vücuttaki fizyolojik süreçlerin 3 boyutlu bir görüntüsünü veren ve sık kullanılan bir görüntüleme yöntemidir.
PET tomografi tanı uygulaması, en gelişmiş ve modern şekilde kliniğimizde uygulanmaktadır. Hızlı tanı ve tedavi için oldukça başarılı bir yöntemdir.
PET Tomografi Kullandığımız Hastalıklar
Ürolojik kanserlerin tanısı ve tedaviye yanıtın takibinde vazgeçilmez yöntem; PET Tomografi! Memnuniyet garantili tanı yöntemleriyle sağlığınız güvencemiz altında!
Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!
Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!
Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.
Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.
Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.
Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.
Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.
Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.
PET Tomografi Nedir? – Erken Tanı Yöntemleri!
Kanser tanısının konulmasında evrelenmesinde, vücutta kanserin metastaz durumunun belirlenmesinde, tedavi planının değerlendirilmesinde etkin yöntem olan PET tomografiyi daha yakından tanıyın…
PET tomografi sonuçlarına göre hastalığın evresi belirlendikten sonra, hastaya özgü tedavi planını oluşturmaktayız.
PET taramasında vücuda damar yolundan verilen metabolik radyoaktif maddelerin, farklı metabolik veya fonksiyonel özelliklerine göre normal doku ve patoloji içeren dokularda birikmesi sonucu, hastalıklı dokunun belirlenmesi amaçlanmaktadır. Kullanılanacak radyoaktif madde inceleme yapılacak hastalığa göre belirlenir. Prostat kanseri için Galyum 68 PSMA’lı PET (Ga-68 PSMA PET) yapılmaktadır. Diğer hastalıklarda Flor-18 işaretli florodeoksiglukoz (F-18 FDG) PET kullanılmaktadır. Kullanılan radyoaktif maddelerin vücuda herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
PET tomografi, ürolojik kanserlerin tanı aşamasında ve tedaviye alınan cevabın incelenmesinde çok değerli bilgiler veren avantajlı bir sintigrafi-radyoloji yöntemidir.
Ürolojik tanı yöntemi olarak PET, özellikle prostat kanserinin yayılımını değerlendirmede, testis tümörlerinde özellikle seminomlarda tedaviye cevabın incelemesinde, ürolojik kanserlerin metastazlarının belirlenmesinde çok yardımcı bir yöntemdir.