+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

üretral karunkül ameliyatı

Üretral Karunkül

Üretral Karunkül Tedavisi

Üretral karunkül sorununuza güncel tedavi yöntemleri ile hızlı çözümler, minimum nüks riski ile uygulamalar.

Üretral karunkül; kırmızı renkte, dokunulduğunda kolayca kanayabilen, yumuşak yapıda ve ahududuya benzeyen, genelde 1 cm civarında büyüklüğe erişebilen iyi huylu damardan zengin yani benign vasküler tümörlerdir. Sıklıkla menopoza girmiş, post-menopozal kadınlarda görülmektedir.

İdrarda kanama ve iç çamaşırda kan görülmesi ile fark edilen üretral karunkül, bazı ciddi hastalıkların belirtisi olabildikleri için araştırılmalıdır. Tanı konmasıyla birlikte tedavi edilmesi şarttır.

Üretral karunkül, kadın üretrasında en çok görülen benign tümördür. Çoğunlukla menopoz sonrası dönemde karşılaşılır. Klinik olarak karunkül tanısı alan hastaların %1,6’sında kanser saptanmaktadır. Bu nedenle dikkatle incelenmelidir.

Uretral Karunkul Tedavisi

Kanser veya Ürolojik Hastalık Risk Grubunda Mısınız?

Tedavi Yöntemleri

İdrarda kanama, idrar yaparken yanma, acı, sık idrara çıkma, hiç idrar yapamama veya idrar yapmakta zorlanma gibi semptomlara yol açabileceği için farklı hastalıkların da beraberinde görülme durumu belirlenerek hastaya uygun tedavileri sunmaktayız. Yüksek başarı oranlarımızla Türkiye’deki en iyi tedavi hizmetlerini vermekteyiz.

Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!

Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!

İlk Randevu

Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.

Teşhis

Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.

Tedavi Planı Oluşturma

Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.

Urolojide Robotik Cerrahi

Tedavi Uygulama

Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.

Tedavi Sonrası Kontroller

Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.

Koruyucu Uygulamalar

Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.

Sorularınız mı var? Hemen bizi arayın!

Üretral Karünkül Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üretral karunkül tedavisi sonrası hastanın önerilerimize uyması gerekmektedir.

Bol miktarda sıvı tüketmek, birkaç gün yatak istirahati yapmak iyileşme sürecinin hızlanmasında etkilidir.

Rahatsızlığı gidermek için iyi şekilde istirahat etmek, kan sulandırıcı ilaç almamak, belirtileri gözlemlemek ve anormal durumlarda kliniğimize başvurmak sağlığınız açısından dikkat etmeniz gereken unsurlardır.

Uretral Karunkul Tedavi

Sıkça Sorulan Sorular

Üretral karunkül tekrarlaması bazı hastalarda görülebilir. Özellikle menopozdan sonra östrojen hormonu seviyesinin azalmaya devam etmesi halinde üretral karunkül sorunu tekrar baş gösterebilir. Tabi ki bu durum her hastada görülmemekle birlikte üretral karunkül tedavisinden uzun yıllar sonra bile nüksedebilmektedir. Tedaviden sonra hastanın düzenli takibi yapılarak üretral karunkül riskinin değerlendirilmesi gerekmektedir. Halen risk gösteren hastalarda tedavi yöntemlerinin değerlendirilmesi ve altta yatan nedenlerin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Üretral Karünkül tedavi fiyatları; kullanılacak tedavi yöntemine, hastalığın evresine, doktorunuzun tedaviye bakış açısına, ameliyatın özel ya da devlet hastanesinde yapılıp yapılmamasına göre değişmektedir. Sağlıklı bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Üretral karunkül oluşumunu engellemek için özellikle post menopozal dönemde alt üriner sistem semptomları ve idrar yapma zorluğu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ayrıca menopoz döneminde azalan östrojen hormonunu belirli bir seviyede tutmak için doktor önerisiyle çeşitli ilaçlar kullanabilirsiniz. Düzenli muayenelerle de üretral karunkül oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Üretral karunkül, üretra kanseri, lenfoma, klitoral ven trombozu, üretral tromboz, pseudoneoplastik lezyonlar, üretral polipler, malign melanoma, intestinal heterotipi, anjiomatöz lezyonlar ve üretra darlığı gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Ancak kanseri tetikleyecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır.

Online Testler

Online Urolojik Testler

Sosyal Medyada Sinan Ekici

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05