40-50 yaşların sık karşılaşılan sorunu Peyronie hastalığı için bilinçli yaklaşım ve uygun tedavi yöntemleri…
Peyronie hastalığı, penis dokusunda sert plakların oluşması ile peniste şekil bozukluğu oluşturan bir rahatsızlıktır. 40 yaşını aşmış kişilerde daha sık karşılaşılan peyronie hastalığı, hastaların %20-40’ında erektil disfonksiyonu da beraberinde getirmektedir.
Her hasta için penis eğriliğinin altında yatan nedenler farklı olacaktır. Psikolojik ve sosyal travmalar yaratan peyronie hastalığının vakit kaybedilmeden tedavi edilmesi gerekir.
40 ile 70 yaş arasındaki her 100 erkekten 1 ile 4’ünde (yüzde 3.7) görüldüğü bildirilmiştir. 50 ila 70 yaş arasındaki erkeklerde görülme oranı yüzde 7’ye yükselmektedir.
Tedavi Yöntemleri
Peyronie hastalığı tedavisi için cerrahi ve cerrahi olmayan yöntemler (ilaç enjeksiyonları, şok dalga tedavisi, ozonlu prp tedavisi, kök hücrre tedavisi) kullanıyoruz. Penisteki ağrı ve sertlik durumunun azaltılmasını sağlayacak ilaçlar ile penise fonksiyonlarının kazandırılmasını amaçlıyoruz. Hastamızın genel sağlık durumuna göre çözüm sunuyoruz…
Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!
Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 26 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!
Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.
Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.
Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.
Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.
Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.
Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.
Peyronie Nedir? – Hastalığınızı Yakından Tanıyın!
Dünya genelinde en sık karşılaşılan penis şekli bozukluklarından biri olan Peyroni hastalığı için risk faktörlerini, belirtilerini ve teşhis yöntemlerini öğrenin. Hastalığınızı yakından tanıyın ve ona karşı önleminizi alın.
Peyronie hastalığı tedavisi sonrası hastanın çok iyi şekilde dinlenmesi ve kontrollerini aksatmaması gerekmektedir.
Cerrahi tedavi uygulanmışsa, erken dönemde genel önlemler olan fiziksel aktiviteleri kısıtlamak ve ağırlık kaldırmamak, araç kullanmamak, gaz yapan gıdalardan uzak durmak gerekmektedir.
Peyronie hastalığı tedavisi sonrasında ameliyat bölgesinin hijyenine dikkat edilmesi, sert zeminlere oturulmaması, belirtilen süreden önce cinsel ilişkiye girilmemesi gerekmektedir.