+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Peyronie Hastalığı Tedavisinde Kullanılan Cerrahi Yöntemler

Peyronie Hastalığı İçin Cerrahi Uygulamalar

Peyronie hastalığı için kullanılan cerrahi tedaviler, penisteki sert dokunun değişik tedavilerle gerilemediği ve peniste şekil bozukluğu ile birlikte cinsel ilişkide zorluk ve ağrıya neden olması durumunda tercih edilir.  Peyroni ameliyatı öncesi cerrahi yöntemi belirlerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hastanın sertleşme probleminin olup olmamasıdır.

Sertleşme problemi olan hastalarda şeklin düzeltilmesi ereksiyonu iyileştirmez ve dolayısıyla penil protez işleminin de uygulanması gerekir.

Sertleşme sorunu yok ise, penis eğriliği düzeltme ameliyatları yapılır:

Penis eğriliğinin 30 dereceden az olması durumunda penis boyu yeterliyse uzun olan tarafa özel dikişler konularak penis düz hale getirilmektedir. Bu yönteme plikasyon yöntemi denilir.

Penis boyu kısa veya eğriliğin derecesi 30 dereceden fazla ise kısa olan taraftaki peyronie plağı kesilerek penisin düzleştirilmesi ve oluşan boşluğa yama yapılması söz konusu olur. Ancak bu durumda penil protez konulması daha iyi sonuç verebilir. Peyronie ameliyatı ve kullanılan diğer cerrahi yöntemler hakkında detaylar aşağıda...

[widget-135]

Peyronie Hastalığında Cerrahi Ne Zaman Yapılır?

Peyronie cerrahi uygulamaları plağın tam oturmuş olduğu, eğriliğin ve sertleşmiş fibröz dokunun gerilemediği hastalar için tercih edilmektedir. Hastalarımız bu dönemde cinsel ilişkiye giremezler, girseler de ciddi ağrı hissederler.  Ereksiyonda ağrının devam etmesi, penis boyutunda azalma olması, sertleşme sorunu oluşması ve bireyde kaygı bozukluğu gelişmesi gibi şikayetler Peyroni hastalığında ameliyat planlamak için yeterlidir.

Peyronie ameliyatı yöntemleri şunlardır:

  • Birinci cerrahi yöntem

Penisteki eğrilik derecesi 30 derecenin altında, penis boyunda kısalma yok ise, ereksiyon sorunu yok ise; penisin plak oluşumu görülen tarafının karşı tarafında bulunan "tunica albuginea" dokusuna dikişlerle büzme (plikasyon) işlemi yapılarak penis düzeltilir. Peyronie ameliyatı sayesinde bükülmenin neden olduğu baskı azaltılarak penis düzleştirilir.

  • İkinci cerrahi yöntem

Penisteki eğrilik derecesi 30 derecenin üzerinde, penis boyunda kısalma yapmışsa, ereksiyon sorunu yok ise; eğriliğe neden olan Tunica albuginea içindeki plaklar çıkarılır, oluşan boşluğa  hayvanlardan hazırlanan damar ve deri greftleri, yamaları nakledilir. Bu yöntemle hastalara, penislerinde görülen en veya boy kayıpları telafi edilebilmektedir. Ancak bazı hastalarda ereksiyon kayıpları oluşabilmektedir.

  • Üçüncü cerrahi yöntem

Derecesi ne olursa olsun, peniste sertleşme sorunu da var ise; plak çıkarılıp, yama yapıldıktan sonra penis protezi yerleştirilir.

[widget-134]

Peyronie Hastalığı Tedavisinde Penis Protezi

Peyronie cerrahi seçeneklerinden olan bu yöntemde Peyroni hastalığı nedeniyle gelişen sertleşme sorunu varlığında penil protezler uygulanmaktadır. Hem penisin düzeltilmesi hem de sertleşme bozukluğu olan hastaların şikayetlerinin giderilmesi ancak bu yöntem ile mümkündür. Şişirilebilir protezler, bükülebilir protezlere göre penis eğriliğini düzeltmede daha başarılıdırlar.

Penil protez yerleştirildikten sonra eğrilik derecesi halen 30 dereceden yüksek ise sert dokular cerrahi olarak çizilerek eğrilik giderilmeye çalışılır. Çizilme sonrası doku açıklığı aşırıysa penise yama yapılabilir. Tedavi başarı oranı %80 üzerindedir.

Peyronie ameliyatı ve peyronie ameliyatı fiyatları hakkında bilgi almak için üroloji doktoru Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğimize ulaşabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05