+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

pyelografi

Pyelografi

Pyelografi

Pyelografi böbrek toplayıcı sistemini ve üreterlerin anatomik yapılarını görüntülemek için x-ışınını kullandığımız bir yöntemdir.

"İntravenöz Pyelografi (İVP)", iyotlu kontrast maddenin intravenöz yolla (damardan) enjeksiyonu sonrasında belirli zaman aralıklarında idrar yollarının seri grafilerinin alınması işlemidir. İntravenöz Pyelografi, böbrekler, üreterler ve mesane hakkında bilgi veriri. Böbreklerden kontrast maddenin süzülmesi hakkında da bilgi verdiği için böbreklerin fonksiyonlarını da değerlendirme imkanı sunar.

"Antegrad Pyelografi", böbrek içine cildi geçerek yerleştirilmiş bir nefrostomi kateterinden verilen kontrast madde ile yapılan pyelografi işlemidir.

"Retrograd Pyelografi", kapalı yöntem ile mesaneden üreter içine konulan bir kateterden verilen kontrast madde ile yapılan pyelografi işlemidir.

Böbrek travmaları ile bazı operasyonlardan önce üreterleri ve donörün böbreklerinin değerlendirilmesinde yararlandığımız bir tetkik yöntemidir.

Tanı koymak için kullandığımız pyelografi yöntemleri, uygun şekilde ve yerinde kullanıldığında çok pratik ve etkili tanı yöntemleri olmaktadır. Bu şekilde hızlı tanı ve tedavi için oldukça başarılı bir yöntemdir.

Pyelografi

Kanser veya Ürolojik Hastalık Risk Grubunda Mısınız?

Pyelografi Uygulanan Hastalıklar

Böbrek fonksiyonlarının, üreterin ve mesanenin anatomi ve fonksiyonunun incelenmesi için kullandığımı pratik tanı yöntemi; pyelografi! Tedavide başarı getirecek tanı yöntemleriyle sağlığınız güvencemiz altında!

Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!

Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!

İlk Randevu

Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.

Teşhis

Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.

Tedavi Planı Oluşturma

Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.

Urolojide Robotik Cerrahi

Tedavi Uygulama

Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.

Tedavi Sonrası Kontroller

Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.

Koruyucu Uygulamalar

Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.

Sorularınız mı var? Hemen bizi arayın!

Pyelografi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pyelografi yöntemleri ile hastalığa tanı konulduktan sonra doğru tedavi yöntemi belirlenmektedir.

Pyelografi intravenöz yöntem ile yapılırken verilen kontrastın tam olarak vücuttan atılması için, işlem sonrası alınan sıvı miktarı artırılmalıdır.

Diyette bir kısıtlama yapmaya gerek yoktur.

Pyelografi Nasil Yapilir

Sıkça Sorulan Sorular

Pyelografi fiyatları; kullanılacak diğer tanı yöntemleriyle birlikte, uygulamanın özel ya da devlet hastanesinde yapılıp yapılmamasına göre değişmektedir. Pyelografi fiyatları hastalığınız için uygulanacak pyeleografi yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Pyelografi fiyatları hakkında sağlıklı bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz. Ürolojide pyelografi hangi hastalıklarda kullanılır, pyelografi nerede kullanılır sorularınıza daha doğru yanıt almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Pyelografi için hastaya enjeksiyon yapıldıktan sonra böbrekleri, üreterleri ve mesaneyi görmek amacıyla genellikle 3-5, 7-15 ve 20-30. dakikalarda üç grafi elde edilir. Yaklaşık 1 saatte sonuçlar alınsa da bazı hastalarımızda bu süre 4 – 5 saate çıkabilir.

Pyelografiden 24 saat öncesinden itibaren hastalarımızın posa bırakan lifli gıdalar, kızarmış yiyecekler ve et tüketmemesi gerekmektedir. Tanesiz çorba, pulpa içermeyen meyve suyu, şekersiz soda, sütsüz kahve ya da çay içebilirler. Hastalarımızın bol su içmeleri de tetkiki kolaylaştıracaktır.

Pyelografi çekimi sırasında hastanın hareket etmesi, bağırsaklarında gaz veya dışkı bulunması, yakın zamanda baryumlu bir film çekilmiş olması pyelografi çekiminin netliğini bozabilir ve değerlendirilmesini zorlaştırabilir.

Pyelografi çekimi sırasında kullanılan kontrast maddelerin %5-10 oranında alerjik reaksiyon yapabilmesi, sınırda böbrek yetmezliği olan ya da şeker hastası olanlarda %25 oranında renal yetmezliğe neden olabilmesi söz konusudur. Ayrıca radyasyon altında yapıldığı için x-ışınına maruz kalma riski vardır. Hamilelik durumunda da pyelografi uygulanmamaktadır.

Online Testler

Online Urolojik Testler

Sosyal Medyada Sinan Ekici

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05