Mesane taşı tedavisinde bilimsel tanı yöntemleri, kişiye özel nedene yönelik ileri teknoloji tedavi yöntemleri, kalıcı sonuçlar.
Mesane taşı, mesanede oluşan taş kitlelerdir. Çoğunlukla mesanede oluşup büyürler. Nadiren, mesaneye düşen bir üreter taşı, dışarı atılamazsa mesanede kalır. Genel olarak, idrarın tam boşaltılamadığı benign prostat hiperplazisi, mesanenin çıkım darlıkları, doğumsal bir üriner sistem anomalisi, mesanede boşalma bozukluğu oluşturan nörolojik hastalıklar ve bazen kronik sistit sonucunda mesane taşları oluşabilir.
Mesanedeki idrar yoğunlaştığında idrardaki mineraller önce kristalleşir ve bir araya gelerek büyüyerek mesane taşlarını oluşturur.
Mesane taşları 50 yaşın üzerinde ve erkeklerde daha sık görülür. Çocuklarda ve gençlerde ise mesane taşı oluşumu nedeni genellikle doğumsal kaynaklıdır. Kadınlarda bir mesane anomalisi eşlik etmiyorsa daha nadir görülür.
Tedavi Yöntemleri
Mesane taşı tedavisi için kişiye özel uyguladığımız profesyonel tedavi yöntemleriyle daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sizi bekliyor! Kalıcı çözümlerimizle birlikte ek tedaviye gerek kalmadan kişiye özel tedaviler…
Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!
Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!
Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.
Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.
Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.
Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.
Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.
Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.
Mesane Taşı Nedir? – Hastalığınızı Yakından Tanıyın!
Mesane taşlarının nasıl oluştuğunu, nasıl belirtiler gösterdiğini ve sağlığınıza nasıl etki edeceğini uzmanından öğrenin. Size özel tedavi yöntemleri ile sağlığınıza daha hızlı kavuşun…
Mesane taşı ameliyatı sonrası hastanın dinlenmesi ve kontrollerini aksatmaması gerekmektedir.
Günde 2-2.5 litre su içilmesi, tek yönlü beslenme tarzından kaçınılması mesane taşı tedavisinden sonra hastanın yararına olacaktır.
Süt ürünlerinin, şekerli gıdaların, tuzun aşırı tüketimi mesane taşının tekrar oluşmasına neden olabileceği için hastanın tedavi sonrası yaşam şeklini değiştirmesi gereklidir. En önemlisi, mesanede taş oluşumuna neden olabilecek, mesanenin rahatlıkla boşalmasına engel bir hastalık varsa bunun tedavi edilmesidir.