+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

üreter taşı tedavisi

Üreter Taşı

Üreter Taşı Tedavisi

Üreter taşı tedavisinde kişiye özel hızlı tanı ve güvenilir ileri teknoloji tedavi yöntemleri… Sağlıklı ve mutlu bir hayat!

Üreter taşları üretere girmiş böbrek taşları olarak tanımlanmaktadır. Böbrek ve üreter taşları üroloji pratiğinde en sık rastlanılan hastalıkların başındadır. Genellikle erkeklerde daha sık görülmektedir.

Her insanda taş oluşma riski vardır. Normalde çok küçükken idrar ile atılırlar. Fakat, taş hastalığı için genetik alt yapısı olan insanlarda, doğuştan veya sonradan gelişen bazı hastalıklar, beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler taş oluşumuna neden olmaktadır. Sıklıkla 20 – 40’lı yaşlarda en sık görülmektedir. Belirtilerin görülmesi halinde mutlaka tanı konulması ve tedavinin belirlenmesi gerekmektedir.

Toplumda her 10 kişiden 1’inin hayatı boyunca en az 1 kez böbrek taşı hastalığına yakalandığı düşünülmektedir. Taş hastalığı 70 yaşındaki erkeklerde %12, kadınlar da ise %5 civarında görülmektedir.

Ureter Tasi

Kanser veya Ürolojik Hastalık Risk Grubunda Mısınız?

Tedavi Yöntemleri

Üreter taşı tedavisinde prensip taşın düşme potansiyelinin belirlenmesidir. Öncelikle hastanın ağrısının (akut renal kolik) tedavi edilmesi gereklidir. Takiben yapılacak değerlendirme sonucunda uygun olan durumlarda konservatif izlem ve taşın spontan düşmesi beklenilebilir. Diğer durumlarda aşağıdaki tedavi yöntemlerinden uygun olanı tercih edilir.

Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!

Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!

İlk Randevu

Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.

Teşhis

Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.

Tedavi Planı Oluşturma

Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.

Urolojide Robotik Cerrahi

Tedavi Uygulama

Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.

Tedavi Sonrası Kontroller

Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.

Koruyucu Uygulamalar

Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.

Sorularınız mı var? Hemen bizi arayın!

Üreter Taşı Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üreter taşı tedavisi sonrası hastanın dinlenmesi ve kontrollerini aksatmaması gerekmektedir.

Bol sıvı tüketmek, dengeli ve sağlıklı beslenmek, stresten kaçınmak üreter taşı tedavisi sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerdendir.

Üreter taşı tedavisi sonrasında iyileşme süreci hızlı ve nispeten ağrısızdır. Tedavi sonrasında yeni taş oluşumunu engellemek için hastanın beslenme alışkanlıkları ve yaşam şeklini değiştirmesi oldukça önemlidir.

Ureter Tasi Tedavi

Sıkça Sorulan Sorular

Üreter taşı hayatlarında 1 kez taş oluşumu gösteren kişilerde tekrar etme riski fazladır. Üreter taşları ile tekrar karşılaşmamak için tedavi sonrası beslenme alışkanlıkları ve yaşam şeklinin değiştirilmesi gerekmektedir.

Üreter taşı tedavi fiyatları; kullanılacak tedavi yöntemine, taşın büyüklüğü ve bulunduğu lokasyona, doktorunuzun tedaviye bakış açısına, tedavinin özel ya da devlet hastanesinde yapılıp yapılmamasına göre değişmektedir. Sağlıklı bilgi almak için danışmanlarımızı arayabilirsiniz.

Üreter taşları oluşum riski bol sıvı alımı, hareketli yaşam tarzı, spor ve egzersiz, tuz ve kırmızı et tüketiminin azaltılması, lifli yiyeceklerle sağlıklı şekilde beslenilmesi neticesinde engellenebilir veya azaltılabilir. Yağlı ve tuzlu gıdalar tüketmek, hareketsiz kalmak üreter taşı oluşumunu tetiklemektedir.

Tedavi uygulandığında hasta genel olarak tedavinin hemen ardından 1 gün içinde günlük yaşantısına dönebilir. Hastanın ilk 24 saat içerisinde dinlenmesi, otomobil veya herhangi bir motorlu araç kullanmaması önerilir. Perkütan nefrolitotomi sonrası hasta genellikle 2 gün hastanede tutulur. 2 günün sonunda nefrostomi tüpü alınır. Artık pek tercih edilmeyen açık ameliyat sonrası iyileşme dönemi daha uzun sürmekte ve ameliyat sonrası dönemde çok daha fazla miktarda ağrı kesici tedaviye ihtiyaç duyulmakta ve çok daha uzun süre hastanede yatış gerekmektedir.

Online Testler

Online Urolojik Testler

Sosyal Medyada Sinan Ekici

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05