+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Robotik Cerrahi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Ürolojik Hastalıklar İçin Robotik Cerrahinin Etkisi

Robotik cerrahi, da Vinci Cerrahi Sistemi olarak da bilinmektedir. Robotik cerrahi sadece 2000'li yılların başından beri kullanılmaya başlamış ve giderek daha fazla sıklıkla tercih edildiği gözlemlenmiştir. Geçmişte, herhangi bir ameliyat için ihtiyaç duyulan organlara ulaşmak amacıyla büyük insizyonlar yapmak zorunda kalınmıştır. Bu genellikle büyük, kötü görünen yaralar ve uzun iyileşme süreleri anlamına gelmektedir.

Robotik cerrahi söz konusu olduğunda ise tüm işlemler için sadece birkaç küçük kesi yeterli olmakta ve bu nedenle hasta çok daha çabuk iyileşmektedir. Ürolojide robotik cerrahi kullanılırken ucunda kamera bulunan bir kol ile ameliyat için gerekli olan aletlerin bulunduğu diğer kollar kullanılmaktadır. Ameliyat sırasında yapılan tüm işlemler kamera sayesinde bir bilgisayardan izlenmekte ve buna göre hareket edilmektedir.

Robotik Cerrahinin Kullanıldığı Ürolojik Hastalıklar

Ürolojide robotik cerrahinin kullanıldığı hastalıklar çok daha titiz olunması gereken durumlar olarak açıklanabilir. Genellikle böbrek kanseri, böbrek taşları, mesane kanseri, prostat büyümesi, prostat kanseri ya da diğer ürolojik durumların tedavisi için robotik cerrahi kullanılmaktadır.

Robotik cerrahinin kullanıldığı ürolojik hastalıklar söz konusu olduğunda prostat büyümesinde prostatın onarılması ya da böbrek kanserinde kanserli dokunun çıkarılması mümkündür. Diğer yandan ürolojik hastalıklarla alakalı işlemlerin tümü neredeyse robotik cerrahi kullanılarak yapılmaktadır.

Robotik Cerrahi Sonrası İyileşme Süreci

Robotik cerrahi herkes için iyi bir seçenek değildir. Genel sağlığı iyi olan ve ideal kiloda bulunan hastaların robotik cerrahiye daha iyi yanıt verdiği bilinmektedir. Aynı zamanda robotik cerrahi sonrası iyileşme süreci ile alakalı da bazı merak edilen durumlar bulunmaktadır. Robotik cerrahi diğer cerrahi seçeneklere göre iyileşme sürecinin daha kısa olmasına olanak sağlamaktadır. Ancak hastaların ameliyat öncesinde iyileşme süreciyle alakalı tüm detayları bilmesi de önemlidir.

Robotik cerrahi sonrası iyileşme süreci hastalar en az 1 gün hastanede kaldıktan ve evlerine döndükten sonra başlamaktadır. İşlem sonrasında hastanın yürümesi ve hareket etmesi önemlidir. Aynı zamanda işlemin ardından ağrı veya mide bulantısı gibi etkiler görülebileceğinden reçete edilmiş ilaçların düzenli kullanımı da önemlidir.

Anestezi ve ameliyat nedeniyle bağırsakların yavaşlaması mümkündür, bu nedenle hasta eve döndüğünde yürümelidir. Robotik cerrahi sonrası iyileşme süreci sırasında hastaların uzun süre istirahat etmelerine gerek yoktur. Bunun yerine hareket edebilir ve kendilerini yormayacak aktiviteler yapabilirler.

Beslenme düzeni ve bol su tüketimi iyileşme süreci için önemlidir. Aynı zamanda 20 kilo ve üzerindeki hiçbir şey kaldırılmamalıdır. Ameliyat yapıldıktan birkaç gün sonra araba kullanımında herhangi bir sakınca yoktur ve 2 hafta sonra hastalar işlerine geri dönebilmektedir.

Robotik Cerrahi Fiyatları – Tedavi Ücretlerini Etkileyen Faktörler

Robotik cerrahi fiyatları hastanın yaşadığı soruna bağlı olarak değişmektedir. Ürolojide robotik cerrahi birçok hastalık için kullanılabilir. Ancak her hasta için aynı şekilde uygulanmaz.

Bazı durumlarda hasarlı dokunun çıkarılması mümkün olurken bazı durumlarda sadece onarım yapılmaktadır. Tüm bu durumların toplamı ise robotik cerrahi fiyatları ile alakalı bilgi verebilir. Robotik cerrahi fiyatları ile alakalı daha detaylı bilgi almak için kliniğimize başvurabilirsiniz.

Ürolojide robotik cerrahinin kullanıldığı hastalıklar yukarıda bahsettiğimiz gibidir ve oldukça fazladır. Yine de ürolojide robotik cerrahi hangi hastalıklarda kullanılır ya da robotik cerrahi fiyatları ile alakalı detaylı bilgi almak için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05