+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Ürolojide İyileşmeyen Hastalıklar ve Enfeksiyonlar

Dirençli Enfeksiyonun Üstesinden Nasıl Gelinir? Doktorunuza Kulak Verin!

Ürolojik olarak iyileşmeyen hastalıklar yaşam kalitenizi düşüren tedavisi zor hastalıklardır. En son ne zaman kendinizi sağlıklıyım diye tanımladığınızı bilemiyor olabilirsiniz. İyileşmeyen enfeksiyonlar, iyileşmeyen hastalıklar yaşamınızda engel oluşturuyor, sosyal ve cinsel yaşamınızı etkiliyor olabilir. Merak etmeyin, iyileşmeyen dirençli enfeksiyonlar için de modern tıbbın bir çaresi var! Kronik hastalıklara ürologlar tarafından nasıl bir tedavi yöntemi ile yaklaşılmalı merak ediyorsanız işte ayrıntılar…

[widget-297]

Ürolojide İyileşmeyen Hastalıkların Altında Yatan Nedenler Neler?

İyileşmeyen enfeksiyonlar, ürolojik iyileşmeyen hastalıklar arasında en sık karşılaştığımız problemlerdendir. Kronik prostatit, interstisyel sistit, kronik sistit, kronik epididimit ve kronik orşit tanısı ile hastalar, sosyal yaşamlarında pek çok sorunla karşılaşabiliyor. Bakteriyel, viral veya mantar enfeksiyonların uzun süre tedavi edilmediği ya da tedaviye yanıt alınamadığı durumlarda açığa çıkan iyileşmeyen hastalıklar, dirençli hastalıklar doğru teşhis ve tedavi yöntemi ile geride kalabiliyor. İşte iyileşmeyen hastalıklar ve iyileşmeyen dirençli enfeksiyonlar:

Dirençli ürogenital enfeksiyonlar: Bakteriler antibiyotiklere karşı direnç geliştirdiği durumlarda iyileşmeyen dirençli enfeksiyonları açığa çıkabilir.

Üretra darlığı, mesane divertikülü: Üretra ve mesanedeki anormallikler, iyileşmeyen hastalıkların ve iyileşmeyen enfeksiyonların açığa çıkmasına zemin oluşturabilir.

Diyabet, İmmün yetmezlik: İyileşmeyen dirençli enfeksiyonların nedenlerinden bir diğeri de bağışıklık sisteminin zayıflaması ve vücudun savunmasız hale gelmesidir. Diyabet immün sistemini baskılayan hastalıkların başında gelmektedir.

Sistit, İdrar yolu enfeksiyonu: İyileşmeyen ürolojik hastalıklardan biri olan kronik sistit ve idrar yolu enfeksiyonunun tedavi edilememesi veya risk faktörlerinin kontrol altına alınamaması da kronikleşmesine neden olabilir.

Böbrek taşları, mesane taşları: İyileşmeyen hastalıkların nedenlerinden bir diğeri de böbrek taşı ve mesane taşı gibi bazı etkenlerin enfeksiyonların iyileşmesini engellemesidir.

İyileşmeyen Enfeksiyonlar Nasıl Kontrol Altına Alınabilir?

İyileşmeyen hastalık ve iyileşmeyen dirençli enfeksiyonların oluşum nedenlerinden en önemlisi, yanlış teşhis, dolayısıyla da yanlış tedavidir. Bu yüzden iyileşmeyen enfeksiyon ve iyileşmeyen hastalıkların nedeninin belirlenmesi için kapsamlı bir değerlendirme yapılmalıdır. Laboratuvar testleri ve ürolojik muayeneler kronik hastalıkların araştırılması için yeterli olabilir.

Eğer iyileşmeyen enfeksiyon söz konusu ise antibiyotik direnci testi de yapılmalıdır. Bu sayede mikroorganizmaların hangi antibiyotiklere karşı direnç gösterdiği de belirlenebilir. İyileşmeyen dirençli enfeksiyonlarla mücadele etmek için bir diğer yöntem de yenilikçi tedavi yöntemlerine başvurulmasıdır. Multidisipliner yaklaşımlarla uygulanan yeni tedaviler, iyileşmeyen ürolojik hastalıklara çare olabilmektedir. İyileşmeyen enfeksiyonların temelinde yatan en önemli faktör neden olan mikroorganizmanın izole edilememiş olması ve verilen tedavilerin etkili olmaması nedeniyle direnç gelişmesidir.

İyileşmeyen Hastalıklar Neyin Habercisi?

Hastalarımızdan sık sık “Geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu neyin habercisi, Geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu böbreklere zarar verir mi?” gibi sorular alıyoruz. İyileşmeyen enfeksiyonların, daha doğrusu iyileşmeyen dirençli enfeksiyonların tedavi edilmemesi elbette bazı problemler doğurur. İdrar yolu enfeksiyonunu ele alacak olursak kronikleşen idrar yolu enfeksiyonu mesanenin düzgün şekilde boşaltılamamasına, idrar yolu darlığına, kısırlığa, mesane taşlarına ve organ kayıplarına yol açabilir. Kronik hastalıklardan bir diğeri olan sistitin geçmemesinden şikayetçiyseniz hastalık bir direnç göstermiş olabilir. Bu durumda sistoskopi ve radyolojik tetkikler ile idrar kesesi değerlendirmeye alınır. Uzun süre devam eden sistit, mesane fonksiyonlarını bozabilir, böbreklere zarar verebilir.

[widget-298]

Kronik Hastalıkların Tedavisi Nasıl Olur?

Ürolojide iyileşmeyen hastalık veya iyileşmeyen enfeksiyon olarak adlandırılan durumlara karşı ürologlar; antibiyotik kullanımı önerebilir. Bu kombinasyon tedavinin bir parçası olabileceği gibi tek başına da kullanılabilir. İyileşmeyen hastalık ve iyileşmeyen dirençli enfeksiyon tedavisinde enfeksiyonun tam olarak temizlenebilmesi için enfeksiyon yönetimi de yapılabilir. İyileşmeyen enfeksiyonlara karşı kliniğimizde uyguladığımız ozon tedavisi, EnPRP tedavisi, kök hücre ve eksozom tedavileri mevcuttur.

Ayrıca üretra darlığı, mesane divertikülü gibi durumlarda cerrahi müdahaleye de başvurulabilir. Ek olarak rejenereatif tedavilerden destek alabiliriz. Hijyen alışkanlıkları, sıvı alımı ve yaşam tarzı değişiklikleri de kronik hastalıkların iyileşmesinde etkili olabilir. Hastaların tedaviye uyumunun artırılması iyileşmeyen hastalık ve iyileşmeyen enfeksiyonlarla mücadelede son derece önemlidir.

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05