+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Üroloji Randevu Al

Üroloji İçin Nasıl Randevu Alınır? – Üroloji Randevusu Alma Adımları

Devlet hastaneleri, özel hastaneler ve kliniklerde üroloji muayenesi olmak için üroloji randevusu almanız gerekir. Üreme ve idrar yolu hastalıklarının tanı, teşhis ve tedavisinde uzmanlaşan üroloji doktorları, haftanın 5 günü, özel hastaneler ve kliniklerde ise cumartesi günü de dahil olmak üzere 6 gün hastalarını tedavi etmektedir. Üroloji randevu alma işlemi devlet hastaneleri için MHRS sistemi üzerinden yapılırken özel hastaneler ve klinikler için kendi web siteleri üzerinden ya da telefonla yapılır.

[widget-297]

Hangi Hastalıklarda Üroloji Randevusu Alınır?

Üroloji için nasıl randevu alınır sorusunu yanıtlamadan önce üroloji bölümü randevusuna başvurulabilecek hastalıkları inceleyelim.

  1. Böbrek Taşları: Böbrek taşları, böbreklerde minerallerin birikmesiyle oluşan sert kitlelerdir. Şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve idrarda kan gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu tarz belirtiler yaşayanların üroloji randevu almak için vakit kaybetmemesi gerekir.
  2. Prostat Problemleri: Sık idrara çıkma, idrar yapmada güçlük gibi sorunlar, prostat hastalığını işaret eder. Prostat, erkek üreme sisteminin bir parçası olan küçük bir bezdir. Prostat problemleri, yaşla birlikte daha yaygın hale gelebilir ve iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH), prostatit (prostat iltihabı) ve prostat kanseri gibi durumları içerebilir. Bu tarz sorunlar için üroloji randevusu almak gerekir.
  3. İdrar Yolu Enfeksiyonları: Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma ve ağrı, bulanık veya kanlı idrar gibi belirtiler üroloji bölümünün alanına girer. İdrar yolu enfeksiyonu kadınlarda daha sık görülmesine rağmen erkeklerde de karşılaşılır. İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri ile karşılaşıldığında üroloji randevu alınması gerekir.

  1. Erektil Disfonksiyon: Üroloji randevusu almanızı gerektiren bir diğer problem de cinsel işlev bozukluğu sorunudur. Erektil disfonksiyon (ED), yeterli ereksiyon sağlayamama veya ereksiyonu sürdürememe durumudur. Erektil disfonksiyon belirtileri yaşıyorsanız, üroloji muayenesi için üroloji randevusu almayı ihmal etmeyin.
  2. Kısırlık: Sperm üretiminde, sperm fonksiyonunda veya sperm taşınmasında sorunlar olduğunda açığa çıkan kısırlık problemi için üroloji randevusu alınması gerekir. Üroloji için nasıl randevu alınır diyenlerin çocuk sahibi olamama sorunu için MHRS randevu sistemine ya da üroloji uzmanı randevu ekranına yönelmesi gerekir.
  3. Kanser: Böbrek, mesane, prostat veya testis kanseri şüphesi için üroloji bölümü randevusu alınması önemlidir. Böbrek kanseri genellikle idrarda kan, yan ağrısı ve kilo kaybı gibi belirtilerle kendini gösterir. Mesane kanseri ise sıklıkla idrarda kan, sık idrara çıkma ve idrar yaparken ağrı belirtileriyle fark edilir. üroloji randevusu almanızı gerektiren bir diğer sorun da prostat kanseri, erken evrelerde belirti vermeyebilir ancak ilerleyen dönemlerde idrar yapmada güçlük, kemik ağrıları ve cinsel işlev bozuklukları gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Testis kanseri, testiste ağrısız şişlik veya kitle şeklinde belirti verebilir. Bu kanser türleri için üroloji randevusu almak gerekir.

Üroloji Bölümü Randevusuna Nasıl Gidilir?

Üroloji randevusu almak için en iyi üroloji uzmanı randevu ekranlarını, iletişim numaralarını, MHRS randevu sistemini takip edebilirsiniz. Üroloji randevu aldıktan sonra şikayetlerinizi iyice gözlemleyin, gerekirse not alın. Notlarınız üroloji randevusunda doktorunuzun işini kolaylaştıracaktır. Ayrıca üroloji bölümü randevusuna gitmeden önce geçmiş tetkiklerinizi, kullandığınız ilaçları ve aile sağlık geçmişinize dair dosyaları da hazırlayabilirsiniz. Bu bilgiler, doktorunuzun tedavi planını oluşturmasına yardımcı olacaktır.

Üroloji uzmanı ile görüşmeden, üroloji muayenesine gitmeden önce özel sağlık sigortanız varsa poliçenizin detaylarını kontrol edebilirsiniz. Bunun dışında üroloji randevusu saatinden en az 15 dakika önce hastanede veya klinikte olun. Kimlik, sigorta kartı ve mevcut tıbbi geçmişinizi içeren belgeleri yanınızda bulundurun. Üroloji muayenesinde doktora sormak istediğiniz soruları önceden not alın. Üroloji bölümü randevusu sırasında rahat olmanız için uygun kıyafetler tercih edin.

[widget-298]

Üroloji Bölümü Randevusu Sonrası Neler Yapmalısınız?

Üroloji randevusuna girdikten sonra doktorunuzun verdiği ilaçları ve tedavi yöntemlerini düzenli olarak uygulayın. Üroloji uzmanı kontrole çağırdıysa 20 günlük süre içerisinde yeniden üroloji randevu almaya gerek yok. 20 gün üroloji randevusu geçerli olacaktır. Belirtilerinizde herhangi bir değişiklik olduğunda durumu üroloğunuza bildirin.

Üroloji Randevu Almak İçin Prof. Dr. Sinan Ekici ve ekibine ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05