+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Spermatosel İçin Cerrahi Tedavi

Spermatosel İçin Cerrahi Tedavi Seçeneği

Spermatosel teşhisi yapıldıktan ve spermatosel belirtileri gözlemlendikten sonra cerrahi tedavi en çok tercih ettiğimiz yöntemlerden biridir. Ele gelen kitle, kozmetik görünüm bozukluğu ve ağrı gibi yakınmalara neden olan spermatosellerin cerrahi tedavi ile çıkarılması gerekir.

Ameliyat ile kasıktan veya torba üzerinden yapılan cerrahi bir kesi ile epididim ve vaz deferens denilen sperm taşıyıcı kanallara zarar verilmeden spermatoseller çıkarılır. Lokal ya da genel anestezi altında uygulanabilir.Operasyon ile ilgili komplikasyonları azaltmak için mikro-cerrahi yöntemler tercih edilebilir. Spermatosel için cerrahi tedavi seçeneği hastamızın genel sağlık durumuna ve kozmetik bozukluğun şiddetine göre belirlenir.

 [widget-194]

Spermatosel Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Spermatosel için cerrahi tedavi işlemi lokal ya da genel anestezi altında uygulanır. Yatış gerektirmeyen spermatosel ameliyatı, testis torbasından bir kesi yapılarak başlar. Spermatosel epididimden ayrılır.

Ameliyattan sonra birkaç gün boyunca buz paketleri ile kompres uygulanır. Bazı hastalarımıza ağrı kesici verilir. Hasta birkaç hafta arayla kontrole gelir. Spermatosel cerrahi tedavi uygulaması sonrasında epididim ve vaz deferensin yaralanması, ameliyat bölgesinde ödem, kızarıklık ve yara enfeksiyonu ile hidrosel oluşumu en sık görülen komplikasyonlardandır. Aynı zamanda testis iltihabını tetikleyen spermatosel ameliyatı sonunda testis ve testisi besleyen damarların hasar görmesi ihtimali vardır.

Ayrıca spermatosel tedavisi için tercih edilen cerrahi yöntemde uygulanan anestezi tipine göre ek bazı riskler görülebilir. Spermatosel cerrahi tedavisi için genel anestezi uygulanan hastalarda hava yolu hasarları, hava embolisi, gözde bozukluklar meydana gelebilir.

 

Spermatosel Tedavisinin Önemli Komplikasyonları

Spinal veya epidural anesteziler sonrası sırt ve baş bölgesinde ağrılar, tansiyon düşmesi ve kalp ritim hızında düşme, solunum yetmezliği, geçici bir süre idrar yapamama, kalp-dolaşım sistemi bozuklukları ile menenjit oluşabilir.

Lokal anestezi uygulanan hastalarda ise kalp ritim bozukluğu, tansiyon düşmesi ve şuur kaybı ile karşılaşılabilir.

[widget-193]

Spermatosel cerrahisi hakkında ürolog desteği ve bilgi almak, aklınıza takılanları sormak için kliniğimize ulaşabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05