+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Cinsel Yaşamdaki Sorunlara PRP Koruması

Prostat Hastalıkları Cinsel Yaşamı Nasıl Etkiliyor? 

Prostat büyümesi, prostat iltihabı (prostatit) ve prostat kanseri cinsel yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Prostat büyümesinde yoğun idrar sorunları yaşayan kişide hem psikolojik hem de organik nedenli sertleşme sorunu ortaya çıkabiliyor. Prostatta büyümeye neden olan moleküler düzeydeki olayların aynı zamanda peniste sertleşme bozukluğuna yol açtığına dair pek çok bilimsel veri var. Prostat büyümesi için kullanılan ilaçlar da sertleşme sorunu nedeni olabiliyor.

Kronik prostatit ve kronik pelvik ağrı sendromu varlığında da psikolojik ve nedeni tam olarak açıklanamayan organik temelli iktidarsızlık sık görülüyor.

Prostat kanseri olan hastalarda kanserli doku, prostat çevresinden geçerek penise giden sinirleri etkilemişse hastada sertleşme bozukluğu görülebiliyor. Hatta, sertleşme sorunları bazen tanı konulmamış prostat kanserinin ilk belirtisi bile olabiliyor. Prostat kanserini tedavi ederken kullandığımız ameliyat, radyoterapi ve ilaç tedavileri de ereksiyon bozuklukluğuna yol açabiliyor.

[widget-138]

Kanser Tedavileri Kalıcı Soruna Mı Yol Açıyor?

Prostat kanserinin tedavisi için yapılan radikal prostatektomi (prostatın alınması) ameliyatında penis sinirleri korunmasına rağmen, sinirlerde hasar oluşabiliyor. Bu durumun 2 yıla kadar uzayabiliyor. Fakat bu sürede sertleşme fonksiyonunda etkili olan nitrik oksit üretimi azalıyor, penis dokusunda hücre ölümü gerçekleşiyor. Dolayısıyla peniste küçülme ve kalıcı sertleşme bozukluğu yerleşiyor. Pelvik bölgeye (leğen kemiğinin içine) verilen radyoterapi yine aynı mekanizmalarla sertleşme bozukluğuna yol açıyor. Bu arada hem ameliyat hem de radyoterapi aynı şekilde idrar tutmayı sağlayan kasları (sfinkter) etkileyerek idrar kaçırmaya neden olabiliyor.

Bu Yan Etkileri Düzeltmek Mümkün Mü?

Mevcut kullandığımız tedaviler bazen yetersiz kalıyor. İyi haber şu ki, yeni tedavi yöntemleri var. Pek çok bilimsel çalışma PRP ve kök hücre tedavisinin ümit verici sonuçlarını ortaya koydu.

PRP Tedavisi Nasıl Etki Ediyor?

PRP trombositten zengin plazma demektir. Trombositler kan içerisinde bulunan hücrelerdir. İçlerinde doku onarıcı maddeler, enzimler, büyüme faktörleri bulunur. Bir doku hasarı varlığında hasarlı dokuya yapışarak parçalanır ve içeriği ortaya çıkar. Trombosit içeriği hasarlı dokudaki kök hücrelerini de aktive ederek, dokunun iyileşmesini sağlar. Bu potansiyel etkiyi tedavi amaçlı kullanmak için PRP tedavisi geliştirildi.

PRP Nasıl Hazırlanıyor?

Hastadan küçük bir miktar kan alınıyor. Kandaki milyonlarca trombositi ayrıştırıp elde edilen içeriği hasarlı dokuya uyguluyoruz. Ozonlu PRP, mutluluk aşısı, gençleştirme aşısı, Advanced PRP, P-Shot, Priapus Shot olarak da bilinen penise uygulanan PRP tedavileri sertleşme sorunu tedavisinde oldukça yaygınlaştı.

PRP Türlerinin Arasında Fark Var Mı?

Aslında hepsinin etkinliği benzer. Sadece kullanılan PRP kitleri (ekipmanı) farklı. Bunların içinde “ozonlu PRP yöntemi” biraz daha etkili. Çünkü, trombositler, vücuda doğal olan ozon ile parçalanıyor. Elde edilen trombosit içeriği de daha yüksek yoğunlukta. Dolayısıyla etkinliği daha iyi. Ozonlu PRP sertleşme bozukluğu tedavisinde kullanıldığında penis dokusunu (kas, sinir, damar) yeniliyor. Sorunlu alanda sertleşme fonksiyonu düzeliyor. Yapılan çalışmalar da bu yöntemin sertleşme sorunu olan erkekler için güvenli ve başarılı olduğunu gösterdi.

PRP Hastaya Nasıl Uygulanıyor?

Ağrı, sızı duymaması için işlemden yarım saat önce hastanın penisine bir krem sürülüyor. Hastadan alınan küçük miktarda kandan hazırlanan içerik, muayenehane ortamında bir cihazda 45 dakika sonra hazır oluyor. Daha sonra bu içerik iğneyle penise veriliyor.

[widget-139]

Kaç Seans Yapılması Gerekiyor?

Hastadan hastaya değişmekle birlikte genellikle 4 seans yeterli. Herhangi bir yan etkisi yok. Ozonlu PRP tamamıyla doğal. Hasta birkaç ay içinde sonuç almaya başlıyor. Başarı oranı da oldukça iyi.

Prostat hastalık İşaretlerini Tanıyın

İyi huylu prostat büyümesinde belirtiler farklı evrelerde değişkenlik gösterebilir. En sık görülenler şunlar: Gece-gündüz sık idrar yapma ihtiyacı, idrar yapmaya başladıktan sonra zorluk, idrarda tazyik düşüklüğü, kesik kesik ıkınarak idrar yapma, çatallı işeme, idrar yaptıktan sonra geride idrar kalma hissi, uzun süren damlama, sıkışma hissi, idrar kaçırma, idrarda kan (hematüri), idrar yaparken yanma ve ağrı gibi belirtiler görüldüğünde uzman üroloji doktorlarına başvurmak gerekir.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05