Ürolojide görüntüleme yöntemi denildiğinde akla ilk gelen, olmazsa olmaz tanı yöntemi, sistoskopi!
Sistoskopi, üretranın ve idrar torbasının endoskopik alet ile değerlendirilmesidir. Üretra, prostat ve mesanenin direkt olarak incelenmesiyle hastalıkların varlığını ve mesanedeki yapısal bozuklukları tespit etmeyi sağlayan sistoskopi, en çok tercih ettiğimiz tanı yöntemlerinden biridir.
Alt üriner sistemin görüntülenmesi için kullanılan sistoskopi, sistoskop denilen mercekli ve ışıklı bir aletle doğal idrar yolundan girilerek gerçekleştirilir.
Üretra, prostat, mesane ve üreter alt uçlarının doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklarının tanısını koymada ve aynı anda tedavi uygulamasında kullandığımız sistoskopi, en gelişmiş ve modern uygulamalarla kliniğimizde gerçekleştirilmektedir. Hızlı tanı ve tedavi için oldukça başarılı bir yöntemdir.
Sistoskopi Uygulanan Hastalıklar
Üretranın ön kısmının, arka bölümünün ve idrar torbasının teleskop benzeri aletler ile değerlendirilmesini sağlayan sistoskopi, hem doktora hem de hastaya avantaj sağlıyor! Güncel tanı yöntemleri kliniğimizde.
Prof. Dr. Sinan Ekici İle Daha Sağlıklı Bir Hayat!
Modern tedavi yöntemleri, tedavi öncesi ve sonrası profesyonel destek, mutlu ve sağlıklı bir hayat! Uluslararası uygulamalar, bilimsel tedavi yaklaşımları, 25 yıllık deneyim ve hasta memnuniyetiyle Türkiye’nin en iyi üroloji kliniği!
Hastalarla ilk randevu ve muayenenin planlanması, şikayetlerinin dinlenmesi üzerine gerçekleştirilir.
Gelişmiş tanı yöntemlerinin kullanılarak, tedaviden önce hastalığın en doğru tanımı yapılmaktadır.
Hastanın genel sağlık durumuna, yaşına ve diğer etmenlere göre tedavi şeklinin oluşturulması.
Dünya standartlarına uygun, en yeni ve modern yöntemlerle kişiye özel tedavi uygulamaları.
Her hasta için özel olarak düzenli kontrollerinin yapılması, sağlık durumunun incelenmesi.
Tedavi sonrasında yaşam şeklinin değiştirilmesi, psikolojik destek ve koruyucu önlemler alınması.
Sistoskopi Nedir? – Erken Tanı Yöntemleri!
Sistoskopi hangi durumlarda yapılır, hangi hastalar için kullanılır ve uygulamada nelere dikkat edilir öğrenmek ister misiniz? Doktorumuzdan sistoskopi hakkında daha detaylı bilgiye sahip olun…
Sistoskopi ile elde ettiğimiz sonuçlar değerlendirilerek hastamızda tanısını koyduğumuz hastalığa ve hastaya uygun tedavi planını oluşturmaktayız.
Sistoskopi ile hastalığın tanısı konulduktan veya şüphenilen hastalığın tanısı sistoskopi ile kesinleştirildikten sonra hasta uyurken hastalığın tedavisi aşamasına da geçilmektedir.
Sistoskopi sonuçlarına göre olası başka hastalıklardan şüphelenmiş isek diğer tanı yöntemlerini de kullanmaktayız.