+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nasıl Teşhis Edilir?

Cinsel İlişkide Korunmanın Önemi Büyük!

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel ilişkiyle bulaşabildiği gibi kan yoluyla da bulaşabilmektedir. Aynı zamanda korunmasız cinsel ilişki veya genital temas yoluyla bir kişiden diğerine geçebilecen cinsel yolla bulaşan hastalıklar klamidya, genital siğiller, genital herpes, frengi, HIV, trikomonas ve uyuz gibi farklı türlerde olabilmektedir.

Cinsel yolla bulaşan hastalardan korunmak için prezervatif kullanmak, cinsel ilişki sonrasında temizlenmek ya da aşı gibi çeşitli yöntemler uygulanabilir. Ancak yine de bulaşma ihtimali olan bu hastalıkların tedavisi için öncelikle teşhis şarttır. Bu durumda cinsel yolla bulaşan hastalıklar nasıl teşhis edilir ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar nasıl tedavi edilir soruları merak edilmektedir. Soruların tüm cevapları yazımızda mevcuttur.

[widget-174]

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Teşhisi

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanısı için birçok farklı test kullanılabilir. Bu durumla alakalı belirtilerin olması durumunda kişinin hiç vakit kabetmeden bir uzmana başvurması şarttır. Genital uçuk, frengi, Hepatit B gibi cinsel yolla bulaşan hastalık tanısı için doktorunuz uygun yöntemi belirtecektir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhisi için şu yöntemler kullanılmaktadır;

Kan testi: Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhisi için kan testi gereklidir. Böylelikle herhangi bir hastalık olup olmadığı ve evreleri tespit edilebilir.

İdrar testi: Baı cinsel yolla bulaşan hastalıklar idrar testleri ile bulunabilmektedir.

Sıvı ve yara örnekleri: Cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhisi için genital bölgede sıvı örneği alınabileceği gibi, eğer bölgede yaralar mevcutsa bu yaralardan da örnekler alınarak incelenmektedir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yöntemleri

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemleri ile bu tip sorunlarla karşılaşma riski en aza indirilebilir. Ancak kimi zaman hastanın cinsel ilişki yaşadığı partneri de kendisinde herhangi bir cinsel yolla bulaşan hastalık olduğunu bilmemektedir. Bu gibi bir durumda cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemleri çok daha fazla önem kazanmaktadır.

[widget-175]

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için cinsel ilişkiden kaçınmak, birden çok partnerle birlikte olmamak, enfeksiyon testi yaptırmak, cinsel ilişki sonrası temizlenmek, cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanmak gereklidir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan kaçınmak için korunma yöntemlerinin uygulanması şarttır. Ancak kişi enfeksiyon kapmışsa hiç vakit kaybetmeden hastalık teşhis edilmeli ve tedaviye başlanmalıdır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların teşhisi ile alakalı daha detaylı bilgi için üroloji uzmanı Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğimize başvurabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05