- Konu Başlıkları
- Erektil Disfonksiyon Tanı ve Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
- Erektil disfonksiyon, cinsel ilişki sırasında sertleşme sorununun yanı sıra erken boşalma ya da cinsel isteksizlik gibi birçok probleme de neden olmaktadır.
- Sertleşme Sorunu Tanı Yöntemleri
- Erektil disfonksiyon geliştirilmiş tanı yöntemleri ile birlikte kabusunuz olmaktan çıkıyor!
- Sertleşme sorunu tedavi seçenekleri nelerdir?
- Sertleşme Sorununa Psikolojik Tedavi!
- Erektil disfonksiyon sorunu hayatınızı etkilemesin!
Erektil Disfonksiyon Tanı ve Tedavi Seçenekleri Nelerdir?
Sertleşme sorunu erektil disfonksiyon olarak da bilinmektedir. Orta yaş ve üzerindeki erkeklerin yaşadığı bir sorun olan sertleşme sorunu tanısı nasıl konulur cevabı öncesinde bu sorunun neden kaynaklandığını anlamak önemlidir. Genellikle kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve parkinson hastalığı gibi bazı fiziksel nedenler yüzünden yaşanabilen bu durum psikolojik nedenler nedeniyle de görülebilmektedir.
Erektil disfonksiyon, cinsel ilişki sırasında sertleşme sorununun yanı sıra erken boşalma ya da cinsel isteksizlik gibi birçok probleme de neden olmaktadır.
Erkeklerin yaşamaktan korktuğu bir sorun olan sertleşme sorunu cinsel hayatı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle sertleşme sorunu nasıl tedavi edilir gibi sorular da erkekler tarafından merak edilenler arasında gelmektedir.
Sertleşme sorunu tedavi seçenekleri arasında birçok yöntem olsa da ilk aşama erektil disfonksiyon teşhisi ile sorunun ana nedeninin saptanmasıdır. Bu sayede doğru bir tedavi planı geliştirilerek kişinin hayat kalitesi yükseltilebilir.
[widget-143]
Sertleşme Sorunu Tanı Yöntemleri
Sertleşme sorunu tanısı için farklı teşhis yöntemleri kullanılmakta ve altta yatan sorunun ne olduğu anlaşılmaya çalışılmaktadır. Bu tip bir durumda sertleşme sorunu teşhisi için ilk aşama fiziki muayene ve tıbbi geçmişin sorgulanması olacaktır.
Erektil disfonksiyon geliştirilmiş tanı yöntemleri ile birlikte kabusunuz olmaktan çıkıyor!
Sertleşme sorunu teşhisi için ilk aşamada kullanılan fiziki muayane yöntemi ile penis ve testisler dikkatli bir şekilde incelenerek, sinirler duyu için kontrol edilmektedir. Kalp hastalığı, diyabet, düşük testosteron seviyesi ve diğer sağlık durumlarına ait bulguları kontrol etmek sertleşme sorunu teşhisi yöntemi olarak kan testleri kullanılır. Kan testleri gibi, idrar testleri de diyabet ve diğer altta yatan sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmak için sertleşme sorunu teşhisi için kullanılmaktadır. Erektil disfonksiyon teşhisi için tercih edilen genel yöntemler şunlardır;
- Fiziki muayene
- Kan testleri
- İdrar testleri (idrar tahlili)
- Ultrason
- Psikolojik muayene
Sertleşme sorunu tanısı için kullanılan ultrason yönteminde penisi besleyen kan damarları görüntülenmekte ve kan akışı sorunlarının olup olmadığına bakılmaktadır. Ultrason bazen kan akışını stimüle etmek ve bir ereksiyon meydana getirmek için penis içine ilaç enjeksiyonu ile birlikte yapılabilir. Depresyon ve erektil disfonksiyonun diğer olası psikolojik nedenlerini bulmak için sertleşme sorunu teşhisi söz konusu olduğunda psikolojik muayene kullanılabilir.
Sertleşme sorunu tedavi seçenekleri nelerdir?
Sertleşme sorunu nasıl tedavi edilir sorusunun cevabını bu başlık altında vereceğiz. Erektil disfonksiyon tedavisi için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Tüm bu tedavi seçenekleri arasıdnan hangisinin tercih edileceği sertleşme sorununun derecesine ve durumuna bağlıdır. Sertleşme sorunu tedavi seçenekleri şunları içerebilir;
- İlaç Tedavisi: Sertleşme sorunu tedavisi için kullanılan ilaçlar nitrik oksidin etkisini arttırmaktadır. Bu vücudun penisteki kasları gevşettiği doğal bir kimyasaldır. Söz konusu ilaçlar kan akışını artırır ve cinsel uyarılmaya yanıt olarak ereksiyon elde edilmesini sağlar. Erektil disfonksiyon tedavisi için reçete edilen ilaçların dozu kişiye göre değişmekle beraber bazı yan etkileri de mevcuttur. Yan etkilerden bazıları burun tıkanıklığı, baş ağrısı, sırt ağrısı ve mide rahatsızlığıdır.
- Vakum ereksiyon cihazı: Sertleşme sorunu tedavisi için tercih edilen bu cihaz elle çalışan veya akülü bir pompaya sahip içi boş bir tüpdür. Tüp penisinin üzerine yerleştirilir ve daha sonra pompa tüpün içindeki havayı emmek için kullanılır. Böylelikle penisteki kan akışı uyarılmakta ve ereksiyon sağlanmaktadır. Sertleşme sorunu tedavisi için kullanılan bu cihaz sayesinde ereksiyon genellikle bir çiftin cinsel ilişkiye girmesi yeterli sürede sabit kalmaktadır.
- Penil implantlar: Penil implantlar vücudun içine yerleştirilmiş cihazlardır. Cinsel ilişki için gerekli olan ereksiyonu üreterek sertleşme sorununun ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Penil implantlar genellikle diğer yöntemler denenene kadar önerilmemektedir.
- Egzersiz: Sertleşme sorunu tedavisi için son zamanlarda yapılan çalışmalar, egzersizin erektil disfonksiyonu iyileştirdiğini göstermiştir. Daha az yorucu, düzenli egzersiz, erektil disfonksiyon riskini azaltabilir.
Modern tedavi yöntemleriyle birlikte erektil disfonksiyon sorunu hızlı ve güvenilir şekilde aşılmaktadır. Aynı zamanda sorun tekrar etmemekte ve hastaya güven verilmektedir.
[widget-134]
Sertleşme Sorununa Psikolojik Tedavi!
Sertleşme sorunu psikolojik tedavi yöntemi ancak sorun anksiyete veya depresyon gibi psikolojik nedenlerden kaynaklanıyorsa tercih edilmektedir. Çoğu durumda sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde stres görülmekte ve ilişkide gergin oldukları gözlemlenmektedir. Tüm bu olumsuz durumların ortadan kaldırılması için psikolojik tedavi şarttır.
Diğer yandan bu gibi psikolojik tedavi seçeneklerinde hastanın partnerinin de bulunması istenebilir. Çiftlerin bir arada tedaviye katılması olası problemlerin de aşılmasını sağlayacaktır.
Erektil disfonksiyon sorunu hayatınızı etkilemesin!
Sertleşme sorunu tedavisi öncesinde teşhisin konulması son derece önemlidir. Böylelikle çok daha doğru bir tedavi planı geliştirilebilir. Sertleşme sorunu teşhisi veya sertleşme sorunu tedavisi hakkında daha detaylı bilgi için üroloji doktoru Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğimize danışınız.
[widget-129]