+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Laparoskopik Cerrahi Nedir?

Laparoskopi Hangi Ürolojik Hastalıklarda Uygulanır?

Laparoskopik cerrahi nedir sorusuna daha küçük kesiler kullanılarak uygulanan bir cerrahi işlem cevabını vermek mümkündür. Bu ameliyat adını küçük bir video kamera ve ucunda ışık bulunan ince bir araç olan laparoskoptan alır. Ameliyat sırasında küçük bir kesiden içeri sokulan bu araç ile bilgisayardan ameliyat takip edilmektedir. Bu aletler olmadan, daha büyük bir kesi yapılmak zorunda kalınması mümkündür. Laparoskopik cerrahi nedir, hangi hastalıklarda uygulanır bakalım...

[widget-247]

Daha az acı, daha hızlı sonuçlar!

Laparoskopik cerrahi ürolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır. Robotik cerrahiden çok daha önce kullanılmaya başlayan laparoskopik cerrahi kesilerin daha küçük olmasını ve buna bağlı olarak da daha az yara izi oluşmasına neden olmaktadır.

Hem hasta hem de doktor için avantajlı olan laparoskopik cerrahi, geliştirilmiş yöntemleriyle birlikte tedaviden hızlı sonuç alınmasını sağlamaktadır. Laparoskopik cerrahi UPJ darlığı, kasık fıtığı ve adrenal kanseri için başarılı bir tedavi şeklidir.

Laparoskopik Üroloji Türleri

Birçok laparoskopik cerrahi türü vardır ve her biri farklı bir işlem için kullanılmaktadır. Laparoskopik cerrahi iyileşme sürecinin hızlanmasına ve yara izlerinin daha az olmasına olanak tanıyarak kanama ve enfeksiyon riskini de en aza indirir.

Her hastalığa özel uygulama, tedavide güvenilir sonuçlar!

Ürolojide laparoskopik cerrahi birçok durumda kullanılır ve çeşitli türleri vardır. Laparoskopik üroloji türleri şunlardır;

  • Laparoskopik radikal nefrektomi: Laparoskopik radikal nefrektomi, böbrek üstü bezi ve lenf nodları ile birlikte böbreğin çıkarılmasıdır.
  • Laparoskopik nefroüretektomi: Cerrahın böbreği ve idrarı böbreklerden mesaneye taşıyan tüpü çıkardığı cerrahi bir işlemdir.
  • Laparoskopik parsiyel nefrektomi: Hastalıklı veya hasarlı bir böbrek parçasının çıkarılması ameliyatıdır.
  • Laparoskopik pyeloplasti: Üreteropelvik bileşkede üreter ve böbrek arasındaki tıkanıklığı gideren cerrahi bir işlemdir.
  • Laparoskopik radikal prostatektomi: Tüm prostat bezlerini ve çevresindeki bazı dokuları çıkarmak için kullanılan cerrahi işlemdir.
  • Laparoskopik radikal sistektomi: Mesanenin çıkarılmasında kullanılan cerrahi bir işlemdir. Laparoskopik radikal sistektomi, mesane kanseri olan hastalar için tercih edilen tedavidir.

Laparoskopik cerrahi güvenli olması ve daha az komplikasyon riski taşıması nedeniyle ürolojik hastalıklar için sıklıkla tercih edilmektedir.

[widget-248]

Laparoskopik cerrahinin uygulandığı ürolojik hastalıklar

Laparoskopik cerrahinin uygulandığı ürolojik hastalıklar listesi oldukça uzundur. Ancak laparoskopik cerrahi hangi hastalıklarda kullanılır sorusunun cevabını şöyle verebiliriz;

  • Böbrek tümörü ameliyatları
  • Kanserli böbreğin çıkarılması
  • Böbrek kisti çıkarılması
  • Böbrekte üreteropelvik bileşke darlığı tedavisi
  • Böbrek üstü bezi ameliyatları
  • Üreter sorunları
  • Lenf dokularının çıkartılması

Yukarıda bahsettiğimiz tüm ürolojik sorunlar laparoskopik cerrahi yöntemi ile tedavi edilmekte ve bu sayede daha az kanama ya da enfeksiyon riski ile iyileşme sürecinin daha kısa olması sağlanmaktadır. Laparoskopik cerrahinin tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında başta bunlar bulunmaktadır. Laparoskopik cerrahi hakkında daha detaylı yanıt almak için ürolog Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğimize başvurabilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05