+90 (553) 034 22 05 Harbiye Mah. Mim Kemal Öke Cad. No: 6 D: 3 - Şişli/İstanbul

Ürolojide PRP Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

PRP Hangi Ürolojik Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?

Ürolojik hastalıklar idrar yolu ve üreme sisteminde görülen hastalıklardır. Kadın ve erkeklerde görülebilen bu hastalıklar arasında sistit, prostatit, üretrit, sertleşme sorunu ya da aşırı aktif mesane gibi farklı problemler bulunmaktadır.

Ürolojik hastalıkların tedavisi için birçok yöntem bulunsa da kimi zaman alternatif tedavilerle hastalıkların semptomları hafifletilebilir. PRP de bu tip bir uygulamadır ve ürolojide prp tedavisi kullanılmaktadır.

 [widget-138]

PRP Nedir? Cerrahiye Destek Tedavi Yöntemi!

Kan beyaz ve kırmızı kan hücreleri, plazma ve trombositler de dahil olmak üzere birçok elementten oluşur. Trombositler, iyileşme sürecinde önemli bir rol oynayan büyüme faktörleri içerir, doğal iyileşme sistemini harekete geçirirken, aynı zamanda yaralanma veya hastalıktan zarar gören hücreleri tedavi etmek için yeni, sağlıklı hücrelerin oluşmasını sağlarlar. PRP tedavisi sırasında hastanın kendi kanının küçük bir örneği alınır ve trombositleri ayırmak için işlenir. Trombositler santrifüj adı verilen bir yöntem kullanılarak konsantre edilir, daha sonra kan ile birleştirilir ve iyileşmenin arzu edildiği bölgeye yeniden enjekte edilir.

PRP, eklemlerde yaralanmaları takiben iyileşmeyi desteklemek için ortopedide yaygın olarak kullanılmaktadır ve aynı zamanda, vücuda iyileşmeye karşı bir doğal oluşum sürecinin başlaması için cerrahi işlemler sırasında ve hemen sonrasında sıklıkla kullanılmaktadır.

 

Ürolojik Hastalıklarda PRP Kullanımı?

Ürolojide PRP tedavisi birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilir. PRP tedavisi ile alakalı yapılan araştırmalarda peyronie hastalığı gibi sorunların tedavisinde veya prostat bezinin çıkarılmasından sonra duyu ve fonksiyonun geri dönüşüne yardımcı olmasında PRP’nin önemli faydalar sağlayabileceği ortaya çıkmıştır. Son zamanlarda araştırmacılar, PRP'nin erektil disfonksiyonu düzeltmedeki faydalarını keşfetmeye başlamışlardır. Sertleşme sorunu olarak da bilinen bu problem özellikle yaşlı erkeklerde cinsel yaşamı olumsuz etkilemekte ve yaşam kalitelerini düşürmektedir.

PRP tedavisi nasıl yapılır sorusunun cevabını yukarıda vermiştir. Ürolojide PRP tedavisi de aynı şekilde uygulanmaktadır. Sertleşme sorununun haricinde prostatit ve sistit gibi ürolojik hastalıklarda da PRP tedavisi oldukça yararlıdır. Prostatit prostat bezinin iltihaplanması durumudur. Sistit ise genellikle kadınlarda görülen idrar yollarının iltihaplanması durumudur.

Yakın zamanda, özellikle sertleşme probleminin tedavisi için geliştirilen PRP yöntemi ile çok daha fazla başarı elde edilmektedir. Üroloji uzmanları tarafından uygulanan PRP enjeksiyonları, ereksiyon için gerekli yeni kan damarlarının büyümesini ve aynı zamanda penisin genel büyüklüğünün yanı sıra sertliği arttırmak için yeni, sağlıklı doku hücrelerinin büyümesini uyarmak için kullanılır. Tedavi, organın her yerinde yeni doku büyümesini desteklemek için penisin farklı bölgelerine uygulanan dört ile altı enjeksiyondan oluşur. PRP'yi enjekte etmeden önce, penis topikal bir anestetik kullanarak uyuşturulur. Enjeksiyonlar tamamlandıktan sonra, hastalar iyileşme sürecini kolaylaştırmak ve yeni doku ve kan damarı büyümesini teşvik etmek için her gün 10 dakika boyunca bir penis pompası kullanırlar. Çoğu durumda, ürolojide PRP tedavisinde alınan sonuçlar kalıcıdır.

[widget-164]

PRP’nin Yan Etkileri Nelerdir?

PRP uygulaması birçok hastalığın tedavisinde oldukça etkilidir ancak bazı yan etkilerinin bulunduğunu bilmek de önemlidir. PRP, cilde bir maddenin enjekte edilmesini içerdiğinden, potansiyel yan etkiler vardır.

PRP tedavisi yan etkileri arasında; enfeksiyon, sinir yaralanmaları, enjeksiyon yerinde ağrı, doku hasarı bulunmaktadır.

PRP nedir sorusunun cevabını yukarıda vermiştik. Ürolojide PRP tedavisi sıklıkla kullanılsa da bazı yan etkileri olduğunu bilmek önemlidir. PRP tedavisi ya da ürolojide PRP tedavisi ile alakalı daha detaylı bilgi almak isterseniz kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

Randevu Al - İSTANBUL
Randevu Al - İSTANBUL +90 (553) 034 22 05