- Konu Başlıkları
- Sertleşme Sorunu Hakkında Merak Edilenler
- Sertleşme sorusu oldukça sık görülen bir problemdir ve 40 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık %50'sini etkilemektedir.
- Sertleşme Sorunu ve Bilinmeyenler
- Sertleşme problemine neler neden oluyor? Nelere dikkat etmelisiniz?
- Sertleşme Sorunu Önlenebilir Mi?
- Kullandığınız ilaçların erektil disfonksiyona neden olup olmadığını öğrenin!
Sertleşme Sorunu Hakkında Merak Edilenler
İktidarsızlık olarak da bilinen sertleşme sorusu (erektil disfonksiyon) cinsel aktivitenin tatmin edici bir şekilde tamamlanması için yeterince sert bir ereksiyon elde edememe veya ereksiyonu sürdürememe durumudur.
Sertleşme sorusu oldukça sık görülen bir problemdir ve 40 yaş üzeri erkeklerin yaklaşık %50'sini etkilemektedir.
Sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik (libido azalması) gibi erkek cinsel işlevine müdahale eden diğer sağlık durumlarından ya da boşalamama gibi sorunlardan farklıdır.
Sertleşme sorusu nedenleri arasında birçok faktör bulunmaktadır. Ancak sertleşme sorunu hakkında bilinmeyenler de mevcuttur. Sertleşme sorununun fiziksel nedenleri ve sertleşme sorununun bilinmeyenleri için okumaya devam edin.
[widget-143]
Sertleşme Sorunu ve Bilinmeyenler
Yaşlanma, diyabet, multipl skleroz (ms), prostat hastalığı, yüksek tansiyon, düşük aktif tiroid bezi (hipotiroidizm), alkol kullanımı, kalp-damar hastalığı, şişmanlık, parkinson hastalığı gibi sorunlar sertleşme problemine neden olmaktadır.
Sertleşme problemine neler neden oluyor? Nelere dikkat etmelisiniz?
Sertleşme sorunu hakkında bilinmeyenler oldukça fazladır. Sertleşme sorunu yukarıdaki gibi fiziksel nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak kimi zaman altta yatan başka bir neden de olabilir. Sertleşme sorunu hakkında bilinmeyenler şu şekildedir;
- 40 ve 70 yaşları arasındaki tüm erkeklerin yarısı erektil disfonksiyondan bir dereceye kadar etkilenmektedir.
- Erektil disfonksiyon hormonal dengesizlik, sinir sistemini etkileyen sorunlar ve depresyon gibi problemlere neden olabilir.
- Sertleşme sorunu yüksek tansiyon ve kalp hastalığı gibi altta yatan tıbbi sorunların erken uyarı işareti olarak görülmektedir.
Bazı ilaçları almak erektil disfonksiyona neden olabilir. Bu ilaçlar diüretikler (yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılır), antidepresanlar (depresyonu tedavi etmek için kullanılır), kortikosteroidler (steroid içeren bir antienflamatuar ilaç) ve antihistaminikler (saman nezlesi gibi alerjileri tedavi etmek için kullanılır) olarak açıklanabilir.
Diyabetli erkekler özellikle erektil disfonksiyondan muzdariptir. Diş sorunları olan erkeklerin erektil disfonksiyondan muzdarip olma olasılığı daha yüksektir. Birkaç çalışma, periodontal hastalığı veya kronik sakız hastalığını durumla ilişkilendirmiştir. Zayıf diş hijyeninden gelen bakterilerin kan akışına girebileceği ve kan damarlarına zarar verebileceği düşünülmektedir, bu da potansiyel olarak penise giden kan akışını bozmaktadır.
[widget-134]
Sertleşme Sorunu Önlenebilir Mi?
Sertleşme sorununu önlemek bazı durumlarda mümkün olabilir. Ancak fiziksel problemlerin neden olduğu sertleşme sorunu çoğu zaman önlenemez.
Sertleşme sorununu önleme yolları olarak çok fazla alkol ve sigara kullanmaktan kaçının. Kan şekerinizi ve kan basıncınızı kontrol altında tutun. Ayrıca sertleşme sorunu tedavilerinden olan şok dalga, ilaç tedavisi ya da vakum yöntemlerinden yararlanın.
Kullandığınız ilaçların erektil disfonksiyona neden olup olmadığını öğrenin!
Sertleşme sorunu çoğu erkek için utanılan bir sorun olarak görülmektedir. Ancak bu durumun tedavisi mevcuttur ve sorun ilerlemeden doktora başvurmak önemlidir. Sertleşme sorunu hakkında bilinmeyenler veya sertleşme sorununu önleme yolları ile alakalı detaylı bilgi için üroloji doktoru Prof. Dr. Sinan Ekici kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.
[widget-129]